Travels

5 program amire szívesen elmennék Madridban

Összeszedtem azt az 5 programot/helyszínt, ahova nagyon szeretnék elmenni, csak egy kicsit borsos az áruk. De majd a közeli jövőben remélem eljutok az előadásokra, és élvezni tudom az adrenalin túltengést ezekben a vidámparkokban! Mert néha mindenki szeretné egy kicsit megint gyereknek érezni magát, amikor az a legnagyobb probléma, hogy eldöntsük, melyik játékra ülünk fel a következő körben… 🙂

 

1.El Rey Leon – Oroszlánkirály

Amióta csak megláttam a színházat a Gran Vía-n, az óriási Oroszlánkirály kivetítővel,falakkal, dekorációval, azóta tart bűvkörében ez az előadás. Már néztem Youtube videókat is, hogy mire kell számítani, és egyszerűen lenyűgöző…a jelmezek, ahogy előadják az egész showt, eszméletlen ötletes. Egy icipici probléma, hogy spanyolul adják elő, az énekek, a beszéd, minden spanyol. Ami hónapról hónapra egyre kisebb problémának tűnik, mert egyre jobban beszélem és értem a nyelvet. De! Én a magyar Oroszlánkirály szöveget és éneket szoktam meg, és azt imádom. Mi van ha kifizetem a méreg drága jegyet, és a végén nem fog tetszeni??? Akkor nagyon csalódott leszek. Ja, igen a nagyobb probléma az ár.

ÁRAK: Ha leghátul ül az ember akkor olyan 50€-tól lehet már venni jegyet, de az első sorok baromi drágák, kb 100-200€ között mozognak. Így a párommal a középső sorokat nézegettük, ahol még lehet is látni elég sok mindent, és megfizethető is. Max pár hétig lemondok a napi kávémról, és olcsóbb kajákat veszünk, de ez az áldozat megéri szerintem. 😀 Egyébként aki tervez Madridba jönni, és megnézni a showt, annak megsúgom, hogy ősszel-télen olcsóbbak a jegyek! Mi is akkorra tervezzük megvenni, kb 80€-ért fejenként.

ELŐNYE: a gyermekkort idézi vissza, gyönyörű dalok, jelmezek és koreográfia.

HÁTRÁNYA:csak spanyol nyelven van az előadás, és drága.


(Kép forrása: www.anastasiamusical.es)

2.Anastasia

Október 4-től lesz megtekinthető az Anastasia a Gran Vía-n, egyenesen a Broadwayről…. aki Anastasia lázban ég a mai napig, (mint az Oroszlánkirály láz, vagy akármilyen Disney láz.. :D), annak ez szuper hír, mint nekem is.

ÁRAK: Jegyek 23€-tól lesznek kaphatók, de nyilván az első, jobb sorok drágábban, egyelőre csak ezt az információt osztották meg az oldalukon. Nagyon kíváncsi vagyok, ki fogja alakítani a szereplőket, pl. Raszputyint. Ahogy láttam képeket, aki Anastasia-t alakítja nagyon szép és csinos, bár nem nagyon hasonlít a mesében szereplő lányhoz. Mindenesetre én már alig várom, mert imádom ezt a történetet és hogy élőben halljam a dalokat, amiktől mindig kiráz a hideg! 🙂

ELŐNYE: az izgalmas történet a szemünk előtt elevenedik meg, gyünyürű dalok és koreográfia

HÁTRÁNYA: várnunk kell októberig. 🙁


(Kép forrása:www.villanueva.aquopolis.es)

3.Aquapolis

Rengeteg csúszda és különféle medencék szolgáltatják a jókedvet. Ahogy számoltam 6-7 különböző féle csúszdájuk van; Waikik Jungle, Boomerang, Turbolance, Kamikaze, Splash, Black hole. Plusz gyerekeknek is van külön kis csúszdás-medencés részleg. Én imádom a csúszdákat, főleg ahol úszógumival lehet csúszni, mert azok legalább nem teszik tönkre a fürdőruhát. 🙂 Ha ebben az évben már nem is, de a köviben tuti eljutok ide is!

ÁRAK: online jegyvételnél felnőtt jegy ár kb. 16€, helyszínen 27€.

ELŐNYE: online jóval olcsóbb, és hatalmas a terület.

HÁTRÁNYA: ez is messze van, így busszal vagy autóval megközelíthető csak.


4. Parque de Atracciones

A legközelebb eső vidámpark a centerhez. Rengeteg játék közül lehet választani a felnőtteknek, de a gyerekeknek is van külön részleg. Plusz, a Nickelodeon park is nekik lett kitalálva, így ha családosként mentek, egy abszolút szuper napot lehet eltölteni itt. Én már nagyon várom, hogy eljussunk ide végre, amikor már nincs 40 fok és nem sülünk meg a hullámvasút tetején. 🙂

ÁRAK: Online jegyvásárlásnál, akciósan már 19€-tól lehet jegyet venni hétköznapra, de hétvégén két főnek általában 50-55€ körül adja a gép az árat, akciósan.  Érdemes kuponokat gyűjteni is, nekünk pl. most van egy Mcdonalds-os, ami 50%-os de csak hétköznap használható, mi meg úgy nem akarunk menni, hogy munka után csak pár órára tudunk bemenni. Aztán van egy Madrid Tour Bus-os amit a piros buszos idegenvezetésnél kaptunk (benne még sok más kupon is), ami 6€árengedmény ha helyszínen veszed, és egy 10€-s kuponfüzet amit a metróban osztogattak. Érdemes tehát nyitott szemmel járni!:)

ELŐNYE: rengeteg játék,és nyáron éjfélig van nyitva.

HÁTRÁNYA: akciók nélkül borsos ára van ennek is.


5.Warner Parque

Nagyon ígéretesnek tűnik, egy park tele Warner film díszletekkel, félelmetes hullámvasutakkal, jobbnál jobb játékokkal, kicsiknek és nagyoknak. Ahogy olvasgattam, Trip advisoron is nagyon jó értékelést kapott. Megkérdeztem pár barátot itt Madridban, hogy ők mit ajánlanak inkább, a Parque de Atraccionest vagy ezt. Mindenkitől másféle választ kaptam, valaki ezt szereti jobban, van aki azt. De ahogy leszűrtem, az Atracciones azért jobb mert közel van a centerhez, metróval gyorsan meg lehet közelíteni. De a warner meg baromi messze van, és csak busszal vagy autóval lehet odautazni. Szóval elég korán kell kelni ahhoz, hogy még a nagy tömeg előtt odaérjen az ember. Bár ha online veszed a jegyed, akkor nem kell kiállni a sort a jegypénztárnál. Mi általában úgy vesszük,ha megyünk valahova, és mindig kifogunk valami akciót is amivel olcsóbbak a jegyek. Egy érdekes tény, hogy közvetlen mellette helyezkedik el a Warner Beach, ami egy aquapark, és ha olyan jegyet veszel ami átjárást biztosít, akkor akár vidámparkozhatsz és aquaparkozhatsz ugyanazon a napon! Hát nem szuper? 🙂 Sőt, online van lehetőség olyan kombinált jegy vásárlására is, ami magában foglalja a legtöbb madridi programot; Madrid Zoo, Aquapolis, Parque Warner, Warner Beach, Parque de Atracciones… illetve lehet olyan jegyet is venni, ami egész évre szól és akárhányszor, akármikor mehetsz! Annyira szupeeer, csak nem az én pénztárcámhoz szabták az árát! 😀 Egyébként olyan nagy, hogy 2 napi jegyet is árulnak, ha egy nap nem jutna idő az összes játékra.

ÁRAK: Online akciósan 50-70€ között mozog 2 embernek, és megy egyre feljebb.

ELŐNYE: Szuper,hasonló mint Amerikában a Universal studios.

HÁTRÁNYA: messze van, drága.

Ti már voltatok ezek közül valahol? Hogy tetszett? Melyiket ajánljátok leginkább?