K-beauty,  Tests

[DAENG GI MEO RI] Vitalizing Shampoo: hajhullás elleni koreai sampon

3 hónapnyi használat után végre eljött az ideje, hogy a Daeng Gi Meo Ri Vitalizing Shampoo-ról is szülessen egy review. Életem első koreai samponjaként magas elvárásokkal indult, és nem csalódtam! Hajhullási problémák megszüntetésére vettem, és nagyon jól teljesített. A koreában töretlen sikernek örvendő tradicionális hajápolási márka, a Daeng Gi Meo Ri  Vitalizing termékcsaládja a fejbőr ellátására összpontosít, hogy erősítse a hajat, megakadályozza a hajhullást, és csökkentse a zsíros fejbőrt. Már rengeteg díjat kapott, idén a HWB Watson Award 2019 díjat sikerült megnyernie. Nézzük is, hogy mit tud ez a gyöngyszem! 🙂

(kép forrás: korea.pp.ua)

Mit  Ígér:
  • 33% fermentált gyógynövény kivonatot tartalmaz (beleértve a ginzenget is), ami segít megelőzni a hajhullást és egészségessé teszi a fejbőrt.
  • A gyógynövény  Uturn Complex hatóanyaga  és a keratin fehérje megakadályozza a sztatikus elektromosságot azáltal, hogy nedvességet biztosít a hajnak.
  • A Changpo hatóanyaga (Acorus calamus Rhizone Water), amely Koreában tradicionális hajápolási összetevő, segít a haj nedvességének fenntartásában, simává és fényessé téve a hajat.
  • Csökkenti a zsírosodást.

 

Tulajdonságai

A flakon nagyon szép lila, minimál designnal. Az állaga sűrű barna folyadék, viszonylag jól habzik. Az illata a samponnak nagyon jellegzetes, gyógynövényes, sajnos még 1-2 napig érződik is a hajon, nekem annyira nem jön be, de a hatásért kibírok ennyit. 🙂 Viszont annyi a csavar benne, akármennyire is hatásos, hogy nem lesz tőle csillogó és könnyen kifésülhető a haj ahogy a marketing ígéri, hanem inkább szárítja. Így most 3 hónap után egy kicsit variáltam a dolgokat, csak minden második hajmosáskor használom őt, mert a fejbőrömet is elkezdte szárítani. De így visszafogva a használatát, úgy látszik működik. Nekem 2-3 pumpálásnyi elég egy hajmosásra, és féltem, hogy 3 hónap, heti kétszeri mosás után nem fog maradni benne, de még mindig van egy kicsi.

 

Hatása

Télen-tavaszkor általában előjön ez a fránya hajhullás, nagyon gyorsan nagyon sok hajat veszítek, gyorsabban is  zsírosodik a hajam ilyenkor, és eddig még sajnos nem nagyon használt semmilyen európai hajtonik vagy sampon. Aztán végül úgy döntöttem, hogy átváltok a koreai samponra, ennél a helyzetnél már csak jobb lehet…és láss csodát, kb 2 hónap múlva meg is jelentek az első babahajak! 🙂 3 hónap után már látható a javulás, nagyon durva, eddig semmilyen készítmény nem hatott ilyen módon. Viszont valamilyen kifésülő sprayt vagy hajbalzsamot érdemes utána használni, különben elég nehézkes a kifésülése a hajnak.

 

Ingredients

A teljes listát sajnos nem találtam sehol, de ezek a fő összetevők:

Chrysanthemum zawadskii Herbich var, ginseng, Rehmannia glutinosa Liboschitz extract, Thuja orientalis L.leaves, Mugwort extract, Korean honey locust tree berries extract, skin of Morus alba L.root, Eclipta prostrata Linne, Cnidium extract, Acorus calamus Linne water, Uturn Complex.

Nagyon szép a lista egyébként ahogy néztem a sampon hátoldalán, és viszi a pálmát a ginszeng, a fekete üröm és a koreai mézes szentjánoskenyér kivonat (?? :D)…

 

Ebayről rendeltem én is, különböző méretekben kapható, ha valaki ki szeretné próbálni. Az enyém 300 ml-es, de ezt már nem találom megbízható eladónál.

Linkek

Daeng Gi Meo Ri minták

Daeng Gi Meo Ri 70 ml sampon

Daeng Gi Meo Ri 145 ml sampon

Daeng Gi Meo Ri 500 ml sampon

Aki hajhullással küzd, annak szerintem érdemes egy próbát tennie ezzel vagy valamilyen másfajta koreai samponnal, hiszen nem hiába nyert ez sem díjakat, úgy látszik tényleg működik. Egy pontot viszont le kell, hogy vonjak, akármennyire is hálás vagyok neki, mert eléggé szárítja a hajat és a fejbőrt, illetve az illata sem a legjobb. De ezen kívül tökéletes! 🙂

4/5 ♥♥♥♥