K-beauty,  Skincare,  Tests

[Etude House] True Relief Special Trial Kit a száraz és érzékeny bőrre

Réges rég rendeltem még ezt a kis csomagot a Yesstyle-ról, aminek a célja a száraz és érzékeny bőr mély hidratálása és nyugtatása. Télen végén-tavasszal kezdtem el használni, és végre a végére értem, lássuk, hogy hogyan teljesített!

 

Mit ígér

Amit tartalmaz a doboz:

  • Toner (Moist Mist Toner), ami fújós csomagolást kapott, és imádtam! Hidratáló toner ami ad egy alapot a további két terméknek, erősíti a bőr védekezőképességét.
  • Krém (Moist Cream) mélyen hidratál és megnyugtatja a bőrt.
  • Emulzió (Moist Emulsion) ami majdnem ugyanaz mint a krém, csak hígabb állagban, hidratál és feltölti a száraz bőrt.

Mind a 3 termék ceramidokat és hialuronsavat tartalmaz, és egyéb növényi kivonatokkal teszik hidratálttá az érzékeny bőrt. Hipoallergén, Cruelty Free, nem-komedogén képzők és mindenmentesek! Azaz állati származékoktól, ásványi olajtól, triethanolamine-tól, és mesterséges színezékektől mentes, illetve parabén, szulfát, szilikon, alkohol és parfüm mentes is. Szipi szupi hír az érzékeny bőrűek számára. 🙂

 

Hatása

Mivel tél végén, és a tavasz beköszöntével kezdtem el használni őket, amikor még azért hideg van, jól feladtam a leckét a termékeknek, és kíváncsi voltam, hogyan fogják kifejteni hatásukat az érzékeny, dehidratált bőrömön. Nem okoztak csalódást, meglepő volt a végeredmény.

A tonerrel kezdtem minden este, befújkáltam az arcom vele, hagytam pár pillanatot neki amíg a bőröm beszívja, meg kis tapogatós mozdulatokkal rásegítettem. Aztán jött az emulzió, végül a krém. Néha csak az egyiket vittem fel a bőrömre, mert nagyjából az emulzió meg a krém ugyanaz, és nem volt értelme pacsálni, hiszen ugyanolyan végeredménnyel ébredtem mintha csak az egyiket kentem volna fel. Tényleg egyik terméknek sincs illata, nagyon kíméletesek és jó érzés volt használni őket az érzékeny bőrömön. A textúrája a krémnek és az emulziónak nagyjából ugyanolyan, annyi a különbség, hogy a krém az kicsit “ragacsosabb”, az emulzió pedig “vizesebb” állagú. De mindkettő nagyon szépen felszívódik a bőrön pár perc után, és máris egy olyan nyugtató, hidratált érzést kelt. Egy picit azért olyan zsíros marad a bőr a krém után, 100%-osan nem szívódik fel, de engem nem zavar mert érzem, hogy hidratál és védi a bőröm. Csak nappal nem szeretem a “diszkógömb” effektust, akkor inkább mattosító termékeket használok, így este jöhetnek a zsírosabb, ragacsosabb krémek. 🙂 Azt vettem észre, hogy 1 hét után már napközben sem olyan száraz a bőröm, hanem olyan egészséges fénye van, feltöltött és pihe puha. 🙂 Azért a ceramidok és a hialuronsav elég szépen végzi a dolgát, még ha nem is olyan nagy dózisban van benne ebben a termékben.

 

Ami meglepő volt még számomra az az, hogy kb 1 hónapra elegendő volt ez a kis utazó kiszerelés, amit nem gondoltam volna, így szuper volt megtapasztalni milyen is, ha kicsit több ideig használja az ember őket, és milyen pozitív irányba javul a bőr textúrája.

Mindent összevetve, (nekem kombinált bőröm van, T-zónában zsíros de az orcákon szárazabb,) ez egy jó kis termékcsalád az érzékeny, száraz bőrű sorstársaim számára, és nem okoz problémát az olajos bőrön sem, mivel nem-komedogén képző, így a pattanásokra vagy “blackhead”-ekre sem volt rossz hatással. Mindenképp megér egy próbát, hiszen ár-érték arányban is szerintem megállja a helyét, nem tudok belekötni, jár az 5 pont. 🙂

5/5 ♥♥♥♥♥

(Az utóbbi posztokban elkezdtem 5 pontokat osztogatni mindenre, mi történik itt?) 😀