K-beauty,  Skincare,  Tests

Missha 3 lépéses Purifying Sheet Mask

A Missha egyik 3 lépéses maszkját teszteltem méghozzá a zöld Purifying -ot. Ez az egyetlen ebből a vonalból ami fekete színű maszk, a többi mind a jól megszokott fehér típusú, ezért is keltette fel az érdeklődésem, na és persze mert ott volt a Shipping Saver-ek között az iHerben. 🙂

iHerb 5% kuponkód:  ASV3845

A másik 4 fajta:

Vitamin-C – Brightening (narancssárga)

Hyaluronic Acid  – Hydrating (kék)

Ceramide  – Nutrition (sárga)

Collagen – Lifting (piros)

Nézzük is, hogy miért más ez a maszk! 3 lépésből áll tehát:

  • egy peeling gélből, amivel eltávolíthatjuk a szennyeződéseket, az elhalt hámsejteket és a sminket
  • egy esszenciából ami előkészíti a bőrt a következő lépésre
  • végül a fátyolmaszk.

 

 

Missha 3 step Purifying Sheet Mask

A Peeling gél nekem egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet, kb. semmit nem ért, pedig szinte semmi smink nem volt rajtam. Nemhogy nem “peelingelt”, de még le sem tudtam vele mosni az arcom rendesen, kellett használnom a saját arclemosómat, hogy rendesen megtisztítsam a bőrömet. Mennyiségre kevés volt és ráadásul nagyon fura is volt az állaga, mert ahogy elkezdtem tisztítani az arcom vele, összeállt pici csomókban. Hát nem indítottunk túl jól, nézzük a többi lépést…

Az Esszencia jobbnak tűnt, bőséges folyadék áll rendelkezésünkre, hogy felkészítsük bőrünket a következő folyamatra, a maszkra. Bár érzésre nem történt semmi, nem vártam meg, hogy beszívja a bőröm teljesen amikor felraktam a maszkot, mert gondoltam így hatásosabb, ha együtt hat a kettő.

A Maszk mély hidratálást ígér és tisztítja a bőrt a csodamogyoró segítségével. Ez volt az első fekete fátyolmaszkom, így vicces volt feltenni és így rohangálni a lakásban. 🙂 De megmondom őszintén, nem sok változást vettem észre, hiába a 3 lépés… ugyanannyit tud mint egy másik fátyolmaszk, ráadásul egy picit nagy is (bár lehet, hogy nekem van kicsi fejem 🙂 ) Inkább csak amiatt különlegesebb, mert 3 lépésből áll (és fekete), de ezt ugyanúgy meg lehet tenni a már otthon lévő arctisztítónkkal és esszenciánkkal. Igazából többet vártam, de ez olyan se nem rossz, se nem jó.

Bár az összetevők nem olyan rosszak egyik lépésnél sem, de akkor sem lesz a kedvencem. Bocsi Missha, de ez most valahogy nem az igazi.

3/5 ♥♥♥