Skincare

Teszt | catrice HD Liquid Coverage Foundation

Pár hónapja látogattam haza Budapestre, és persze, hogy az utam a drogériákba vezetett már a második napon… :D. Akkor szereztem be ezt a pipettás mattító alapozót, a Catrice HD Liquid Coverage Foundation-t. Sokat keresgéltem a tökéletes alapozó után, már hetekkel előtte olvasgattam, hogy melyik legyen, hiszen pont akkor fogyott el egy BB krémem és egy alapozóm. Az egyik túl világos volt, a másik túl sötét, így már egy ideje nézelődtem a neten, hogy most már egy bőrszínhez megfelelőt kéne választani, amivel nem nyúlok mellé, és akkor láttam, hogy ez az alapozó nagyon felkapott lett. Így a bolti letesztelés után végül a kosaramban landolt.

 

Amit ígér
Könnyed, nem olajos textúrájú alapozó, amit olyan természetes viselni, akár egy második bőrréteget. Hosszan tartó, intenzív fedést biztosít maszkhatás nélkül, egyenletes bőrfelszínnel.  Akár 24 órán át tartó hatás. Magas-fedésű befejezést biztosít.
Bőrgyógyászatilag tesztelt.

 

Tulajdonságai

4 árnyalatban kapható, a világosabb bőrűeknek az eggyel halványabb tónus jött be, így én a 020-as Rose Beige-et választottam végül, mert már nincs olyan fakó bőröm mint régen, így gondoltam ez jó lesz. Közepes-erős fedése van, lehet építeni, szép mattra szárad, és még órák múlva sem fénylik át! Wow, ez aztán az alapozó! Nagyon szépen eggyé válik a bőrrel, imádom! És jó érzés viselni, nem ragad, még orrfújástól sem jön le az egész rögtön.

A csomagolás gyönyörű, a pipetta plusz pontot ér, hiszen higiénikusabb és precízebb a felvitel, szépen lehet adagolni. Alkoholmentes, viszont van benne egy pici parfüm, amit egyébként nem is érezni szerintem. Nem nehéz viselni, én nyárra is el tudom képzelni.

Viszont akármennyire is imádom, van egy kis hibája… a szín az oxidálódástól kicsit narancssárgába megy át, ami főleg az áll-nyak vonalánál észrevehető. Tök fura, mivel egy világos színű alapozóról beszélünk. Főleg akkor feltűnő, ha többet tesz belőle az ember lánya, de elég zavaró tud lenni, mert nehéz összedolgozni az állkapocsnál, és így nincs összhangban a nyak és az arc színe. (Ezt olvastam is róla amúgy hogy kis kaméleonként viselkedhet, tehát tudtam, mit veszek meg, de akkor igazán nem érdekelt…örültem, hogy végre ráakadtam egy jó minőségű mattító alapozóra :D) A textúrája szuper, blenderrel és ecsettel is szépen fel lehet vinni, de ez az oxidálódásos színváltozás nem megbocsájtható. Így 4/5. (De ennek ellenére, a kedvenc alapozóim közé sorolom.)

4/5 ♥♥♥♥