Travels

Kedvenc reggeliző helyeim Madridban

1.RODILLA

Az első az egyik személyes kedvencem, ahová általában reggelizni járok, ha kávéra van szükségem, vagy ha csak találkozom valakivel és beülnénk valahova dumcsizni és enni/inni valamit. Baráti áraik vannak, nagyon finom a kávé, a péksütik, na és persze a szendvicsek amikről olyan híresek lettek! Ugyanis nekik különleges szendvicseik vannak, 3 szög alakúak és rengeteg ízűt lehet kapni, nagyon frissek és finomak. Ezeknek az ára egy picit magasabb Pesthez viszonyítva, de itt Spanyolországban ez normális.

Ha “Desayuno”-ként kérsz reggelit, akkor mindig van valami akciójuk, amiben benne van egy kávé vagy narancs dzsúsz, és szendvics vagy péksütemény. Ezek általában 2-3 euró körül szoktak lenni és érdemes kihasználni a lehetőséget mert megéri. Pontokat is lehet gyűjteni mobil appal, amivel később ingyen kaphatsz választott ételt.


2.VIPS

(“Bikini”)

Náluk a reggeli menü a kedvencem, ami 3-4 eurótól kapható; a kedvencemnek “Bikini” a neve és tartalmaz egy melegszendvicset, narancslét és kávét. Ne felejtétek el “vaso”-ban kérni a kávét, azaz üvegpohárban, nem porcelán csészében, mert akkor többet adnak mivel az nagyobb egy picit! 😉 A kiszolgálás nagyon jó, figyelnek az emberre, van egy-két pincér már akik ismernek minket mert állandóan ide járunk… 🙂

(“English breakfast”)

(Oreo Shake)

Nekik is mindig van valami akciójuk, amit érdemes ebédhez vagy vacsihoz felhasználni, pl. 1-et fizet 2-t kap, ha pizzát rendelsz. Vagy ha szeretnél 12 euróért rendelni, mellé kérhetsz bármi más főételt, ha van kuponod a CLUB VIPS mobil appon. (Ez fontos, hiszen anélkül nem él az akció.) Rengeteg féle étel közül lehet választani, salátától kezdve, hamburgeren át a pizzáig.

(A pizzájuk nem normál kerek, hanem inkább a kenyérlángosra hajaz, és nem olyan sok a feltét rajta)

Most nyáron vannak különleges shake-jeik, gyümölcsökből is vagy édesszájúaknak édességből készültek, pl Oreós shake…. én egyszer rendeltem, nagyon finom volt, de alig bírtam meginni, mert nemcsak a hatalmas shake pohárban hozták ki az italt, hanem még ami a shakerben maradt azt is! Milyen jó fejek nem? 🙂 ( Az alján ott volt egy csomó Oreo darabka nyam…)


3. LUPITA CUZCO PERUI ÉTTEREM

Általában reggelizni járunk ide, de kóstoltuk már a főételeket is. Könnyű megközelíteni, mert közel van a Plaza de Espanához, ahol a Gran Vía kezdődik, a Starbucks mellett. Aki szereti a különlegesebb ételeket annak feltétlen ki kell próbálnia a helyet! Az étterem és a felszolgálók is perui színekben pompáznak, a falakat Cuczo híresebb helyszínei díszítik, mint pl. Machu Picchu, Nazca lines, stb.

Reggelit kb. 4-5 €-ért lehet kapni, kedvencem itt a Chicarron sandwich perui kávéval. Chicarront (sült sertés hús), édes burgonyát (ami csak most kezdett el terjedni kis hazánkban, nagyon finom, narancssárga és az édes sütőtök ízéhez hasonlít),lilahagymát raknak raknak két fél baguette közé. Nagyon kiadós reggeli, bár aki nem szeret sült húst enni reggel azok választhatnak mást is az étlapról. A perui kávé egy nagyobb bögrében érkezik, és attól más, hogy tej nélkül isszák. (Ezért elég sok cukrot kell bele rakni.) A szendvicset viszonylag könnyű elkészíteni, mi otthon a párom családjával szoktunk csapni egy kiadós “Chicarron reggelit”. 🙂


4 .100 MONTADITOS

Itt kicsi tapas szendvicseket lehet kapni 1 €-ért. Mi vettünk 7 darabot cafe con leche-vel, és nagyon jól laktunk. Rengeteg féle tapas van, de lehet kapni sört és egyéb ételeket is. Van általában kiülős teraszuk is, akkor igazán jó, mert nyugiban figyelhetjük a madridi nyüzsgést, amíg elfogyasztjuk spanyol reggelinket.


5.TIM HORTONS

Timbits, fánk és croissant áradat. 🙂

Olcsó és finom kávék, kedves kiszolgálás, finom és különleges kanadai péksütik, fánkok, szendvicsek. Nyáron lehet kapni náluk Ice Coffee-t is, ami szerintem náluk a legolcsóbb! Kérheted jégkockával vagy kásaként is. Fincsi nagyon. A “Timbits“-ért oda vagyok, ezek kis fánk golyók, különböző ízekben lehet kapni őket, és 0,30€-0,40€ között mozog az áruk/db. Az L-es méretű Cafe Latte ami a képen van 2.70€ volt… lényegesen nagyobb a különbség a Starbucks legnagyobb kávéjához képest például (nem mintha nem szeretném, szoktam oda is járni de mondjuk úgy, hogy a pénztárcámnak a Tim Hortons árak jobban bejönnek). Plusz, elég nagy a hely, sok konnektorral! Néha csak veszek egy nagy kávét és beülök a laptopommal, órákig el tudok lenni, jó hangulatú, kényelmes (kanapék és székek is vannak), szeretem nagyon. Csak délután 5 körül elkezdenek jönni a diákok laptopokkal, így az összes konnektor foglalt lesz, így még a tömeg előtt érdemes beülni.

Madridban a Santo Domingo téri Tim Hortons kívülről a Callao mellett. L-es méretű Cafe Latte, Birthday Timbits és Dulce de Leche Timbits fánkok.

Tim Hortons-os bögrék/kávé megvásárolhatók 4€ és 6.50€-ért

 

Tim Hortons belülről (na pont a jó kis kényelmes kanapékat elfelejtettem lefotózni…)


6. SAN GINÉS CHOCOLATERÍA

Best Churros in the world! Függő vagyok. Komolyan. Akárhol máshol próbáltam a churrost, sehol sem olyan jó mint itt. Az állag, az íz, na és persze a forró csokijuk amibe mártogatni kell….HMM! Isteni. Nem hiába léteznek 1894 óta. Mindig tekergő sorra kell számítani, én általában elvitelre kérem mert nem nagyon van hely leülni, mindig tele van. A csokiból nagyon sokat adnak, talán túl sokat is mert a végére mindig megmarad. 🙂 4€ egy churros menü, kb 7 db churossal és egy bögre csokival.

Aki még reggeli előtt olvassa ezt, azoknak nem ajánlom a következő képsorokat, nyáltúltengést okozhat hihi… 🙂

Churros forró csokival…hmm nyamm!

San Gines belülről


7. FABORIT

Rodilla-hoz hasonló nagyon kis hangulatos hely, finom péksüteményekkel, szendvicsekkel, kávékkal. Bár az árak egy kicsit magasabbak, kb 2,50 euróért már lehet kapni desayuno-t. A szendók szerintem túl kicsik és kb 4-5 € körül vannak, ha csak magában veszi az ember, ennyiért nem éri meg az én véleményem szerint. A Taco Bellben meg tudok ebédelni ennyi pénzből. 😀

Ha jártatok már Madridban, nektek melyik a kedvenc reggeliző helyetek? Van amit még a listához tennétek? Szívesen felfedeznék új éttermeket! 🙂